Piparkakkutaikina!

Kirjoitin tässä taannoin Myökki-Pyökki-metsän eläimistä, eli äänikasetista, jota rakastin kuunnella pienenä. Sieltä löytyi (eläinten lisäksi) myös piparkakkuleipuri. Minulla ei ole aavistustakaan siitä, kuinka hän oli päätynyt Pyökki-Myökki-metsään, mutta hänellä oli aivan mainio pipariresepti, jonka ajattelin jakaa kanssanne tänään:

Piparkakun leipojan pipariresepti:

Tarvitset:

1 kilo margariinia

1 kilo fariinisokeria

8 munankeltuaista

Runsaat yksi kilo vehnäjauhoja

1 tl pippuria

 

Tee näin:

Sulata margariini suurimmassa kattilassasi, älä anna sen ruskistua! Kun margariini alkaa kuplia, on aika lisätä fariinisokeri sekaan. Hyvin sekoitettuasi lisää kahdeksan keltuaista ja seuraavaksi jauhot. Sekoita jälleen. Ripottele päälle pippuria ja sekoita. Kaada taikina puhtaalle leivonta-alustalle. Kauli taikina tasaiseksi kuin pannukakku ja tee siitä ukkojen ja muorien mallisia pipareita. Paista uunissa. Valmista!

 

Pohdin tietysti, voisimmeko käyttää tätä reseptiä seuraavalla kerralla, kun kotonamme tulee aika paistaa piparkakkuja, mutta jostain kumman syystä ajattelin, että äitini ei varmasti pitäisi ideasta...

Käytimme kotona sen sijaan aivan toista reseptiä piparkakkuja paistaessamme. Aina samaa reseptiä. Äitini sai sen ystävälliseltä naapurintädiltämme muutama vuosi ennen syntymääni, ja sen jälkeen resepti on ollut käytössä koko ajan. Reseptin nimi on "Maailman parhaat piparkakut". Me emme keksineet nimeä, mutta olemme tietysti sitä mieltä, että tällä reseptillä tulee todellakin maailman parhaat piparkakut. Tästä syystä käytämme yhä samaa reseptiä, eikä mikään muu resepti tulisi kuuloonkaan. =)

Vaikkakin saatavilla on runsaasti vanhoja, hienoja piparireseptejä, joista kaikki ovat "maailman parhaimpia", joskus on hyvä pysyä tutussa ja turvallisessa. Usealla perheellä on myös oma reseptinsä, jota ei voida ajatellakaan vaihtaa johonkin toiseen. Mutta mikäli olet utelias kokeilemaan ruotsalaista piparkakkureseptiä, suosittelen todella kokeiltavaksi Maailman parhaita piparkakkuja. Mitat ovat ehkä hieman epätavallisia, kuten esimerkiksi 1/4 viinilasillista vettä sekä 465 g voita. Miksi tässä ei ole käytetty desilitroja taikka noin 450 g voita? Jaa, mene ja tiedä. Mutta mielestäni tämä seikka on osa reseptin charmia. Minulla on tapana käyttää 1/2 dl vettä ja käytän apunani digitaalista keittiövaakaa. Sen avulla on yhtä helppoa mitata 465 g kuin 450 g!

Löydät piparkakkureseptin meidän reseptisivuiltamme!

piparkakkujen leivontaa

Pipareiden leivonta - vuoden kodikkain perheaskar?
Tuottaja:  Wikinggruppen
Selaa luokkia
Asiakkaan alue