Murukiekkopiirakka

Leivon usein murupiirakkaa. Se on riittävän yksinkertaista minulle. Resepti on lisäksi riittävän joustava, joten piirakkaan saa halutessaan vaihtelua. Ennen kaikkea murupiirakka on kuitenkin niin hyvää, että rakastan sitä!

Jääkiekon MM-kisat ovat täydessä käynnissä. Täällä Ruotsissa monet sulkeutuvat sisälle ja liimautuvat ruudun ääreen MM-kisoja seuraamaan sen sijaan, että nauttisivat ulkona kevätauringosta. Vaikuttaa ehkä hieman oudolta, mutta näin asia vain on. Ja miksipä ei kruunata päivää tai iltaa kahvin kanssa nautittavalla murupiirakalla?

Me ruotsalaiset haluamme uskoa olevamme maailman parhaita kiekossa. Jos odotuksemme eivät täyty, voi minäkuvamme saada tuntuvan kolhun. Kun Suomen Leijonat voittivat Ruotsin 6-1 MM-finaalissa joitain vuosia sitten, olisi voinut uskoa, että jotain todella vakavaa on tapahtunut. Ainakin lehtien otsikoista päätellen.

Murupiirakka sopii joka tapauksessa niin juhla- kuin lohtuherkuksikin.

Tässä oma reseptini kiekkomurupiirakkaan.

Ohje

·        Laita hedelmiä tai marjoja voideltuun uuninkestävään vuokaan. Mielellään mustikoita, vadelmia, raparperia tai omenoita. Sellaista mitä löydät pakkasesta, ruokakaupasta tai puutarhasta.

·        Ripottele päälle sokeria makusi mukaan sekä ruokalusikallinen perunajauhoja. Kaada päälle mielellään vielä hieman kaurahiutaleita, jotta saat piirakkaan enemmän purutuntumaa.

·        Sekoita murutaikina parista desilitrasta venhäjauhoja, 1/2 desistä sokeria ja 200 grammasta voita tai margariinia.

·        Murenna noin puolet taikinasta vuoassa olevien marjojen päälle.

·        Lisää jäljelle jäävään taikinaan jauhoja ja kauli, jotta voit tehdä jääkiekkoilijoita piparkakkumuoteilla. Laita pelaajat päällimmäiseksi.

·        Laita piirakka noin 225-asteiseen uuniin 20 minuutiksi tai kunnes piirakka on päältä sopivan värinen.

·        Tarjoile vaniljakastikkeen tai Ekströmin Marsán-vaniljakastikkeen kera!

Marjapiirakka, joka on koristeltu piparkakkumuottien avulla

Murupiirakka jääkiekko-touchilla!

 

 

P.S. Pidän itse enemmän jalkapallosta kuin jääkiekosta. On hyvin mahdollista, että sinäkin tunnet jonkun, jolla on sama heikkous. Ehkä tunnet jonkun, joka seuraa intohimoisesti Barcelonan tai Bayern Münchenin pelejä. Koitan lobata sen puolesta, että Formina hankkisi yhden tai useampia piparkakkumuotteja jalkapalloteemalla. Miten olisi vaikka Allianz Arenan tai Camp Noun muotoinen piparkakkutalo? Tai pikkuleipämuotti, jossa on yksinkertaisesti jalkapalloilija? Mitä mieltä sinä olet?

0 kommentit

Kukaan ei ole kommentoida tätä viestiä vielä. Ole ensimmäinen lähetä kommentti!

Tuottaja:  Wikinggruppen
Selaa luokkia
Asiakkaan alue