Kaksinkertaiset hillokeksit

Keksejä, joiden leipominen vie hieman aikaa, mutta jotka ovat vaivan arvoisia!

 

Ainekset: 

3/4 dl tomusokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
200 g voita
1 vatkattu kananmuna

voiteluun: 
vatkattua kananmunaa

koristeluun: 
raesokeria ja mantelirouhetta

täytteeksi: 
kiinteää hilloa tai hyytelöä

 Kaksinkertaiset hillokeksit























 

Sekoita tomusokeri ja molemmat jauhot. Lisää pieniksi paloiksi pilkottu rasva sekä kananmuna. Sekoita ainekset taikinaksi. (Joko sormin esim. leivinlaudalla tai sähkövatkaimella kulhossa. Jos työstät taikinaa käsin, on kylmä voi helpompaa käsitellä, kun taas sähkövatkainta käytettäessä huoneenlämpöinen, pehmeä voi vatkautuu helpoiten.)
Anna taikinan seistä kylmässä n. 1 tunnin ajan (tai pidempään).

Kauli taikina n. 2 mm paksuiseksi levyksi. Tee taikinasta keksejä muoteilla, käytä mieluiten tuplamuottejamme sekä vastaavia perusmuotteja. (Esim. kukka ja kukka tupla jne.)
Laita „kokonaiset“ perusmuoteilla tehdyt keksit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Voitele „reiälliset“ keksit, dippaa ne raesokeriin ja mantelirouheeseen ja aseta kukin kokonaisen keksin päälle. Täytä reikä kiinteällä hillolla tai hyytelöllä. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa, kunnes keksit ovat saaneet kauniin värin, n. 8-10 minuuttia. Anna keksien jäähtyä pellillä, sillä ne ovat lämpiminä hieman hauraita.

 



 

   
   
 

 

 

 

 

     

Tuottaja:  Wikinggruppen