Maailman parhaat piparkakut

 Tämä on vanha ruotsalainen piparkakkuresepti – ainoa, jota meidän perheessämme käytetään.
Nimi lupaa paljon ja toivomme, ettette pety – me rakastamme näitä piparkakkuja!

Ainekset: 
425 g sokeria
¾ dl vaaleaa siirappia 
¼ viinilasillista vettä

1 rkl jauhettua neilikkaa 
1 rkl inkivääriä
1 rkl kanelia
1 rkl ruokasoodaa
¼ viinilasillista vettä

465 g voita
1133 g vehnäjauhoja   

 Maailman parhaat piparkakut























 

Sekoita sokeri, vesi ja siirappi kattilassa ja kiehauta, ota sitten pois lämmöltä. Sekoita tällä välin mausteet ja ruokasooda lasissa ja lisää hieman vettä. Kaada maustesekoitus kattilaan, sekoita ja lisää voi. Sekoita silloin tällöin, kunnes voi on sulanut ja sekoitus jäähtynyt. 

Lisää suurin osa jauhoista (900 grammaa riittää yleensä) jatkuvasti sekoittaen ja työstä tukevaksi taikinaksi. Ole varovainen jauhojen kanssa, sillä jos taikinassa on liikaa jauhoja, sitä on vaikea työstää! Anna taikinan seistä viileässä jonkin aikaa, mieluiten yön yli.

Koekauli taikinaa ja lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Kauli taikina ohueksi (mieluiten suoraan uunipellille/leivinpaperille) ja tee kakkuja piparkakkumuoteilla!
Paista 200 asteessa n. 5 minuutin ajan. Nauti!


Ps. Etkö ehdi tehdä omaa taikinaa tänä vuonna? Osta taikina! (Löytyy esim. IKEAsta.) Tärkeintä on pitää hauskaa ja leipoa!

 

   

 

 

 

 

 

 

     

Tuottaja:  Wikinggruppen