Taittoleipä pellavansiemenillä

Herkullinen pellavansiemenleipä – leivo, taita ja nauti!

Uunin lämpötila: n. 225 astetta

  

Ainekset: 
50 g hiivaa
5 dl vettä
1 rkl suolaa
3 rkl öljyä
2 rkl siirappia
1 dl pellavansiemeniä
2 dl vehnäleseitä
6-7 dl ruissihtijauhoja
4-5 dl vehnäjauhoja 

 Taittoleipä pellavansiemenillä























 

Keitä 4 dl vettä ja kaada pellavansiementen ja vehnäleseiden päälle. Anna jäähtyä.

Lämmitä loput vedestä 37-asteiseksi. Murenna hiiva kulhoon/yleiskoneen kulhoon ja sekoita veteen. Lisää öljy, siirappi, suola ja „pellavansiemenpuuro“ ja sekoita. Lisää suurin osa jauhoista ja vaivaa taikina kunnolla. Anna kohota peiteltynä 30-60 minuutin ajan. 

Nosta taikina jauhotetulle leivinlaudalle ja alusta. Kauli taikina suorakulmioksi, joka sopii käyttämääsi korkealaitaiseen uunipeltiin. Voit käyttää myös tavallista uunipeltiä. Leikkaa ruutuja taikinakaapimella/voiveitsellä ja koristele kukin ruutu haluamallasi piparkakkumuotilla. Dippaa muotti mielellään jauhoihin ennen kuin painat sen taikinaan, jotta taikina ei tartu kiinni. Anna kohota vielä 30 minuutin ajan leivinliinan alla. 
Paista 225-asteisessa uunissa (200 astetta kiertoilmauunissa) n. 20 minuutin ajan, kunnes leipä on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä leivinliinojen välissä. (Vaikka leipä onkin tietysti parhaimmillaan hieman lämpimänä voin kera...)

 



 

 

   
   
 

 

 

 

 

     

Tuottaja:  Wikinggruppen