Peace, love and gingerbread

Uskon todella, että positiivisten asioiden tekeminen yhdessä vahvistaa yhteenkuuluvuutta. Se varmasti syynä siihen, että työpaikkakokouksissa ja kickoff-päivinä on nykyisin niin paljon leikkejä ja aktiviteetteja. Mutta tiiminrakentamisessa käytettyjen aktiviteettien valitsemisessa tulee tietenkin olla hieman varovainen. Ei ole varmaa, että yhteenkuuluvuus vahvistuu esimerkiksi karting-kilpailuilla. Varsinkin, jos jotkut vihaavat sitä samalla, kun johtaja, joka on valinnut aktiviteetin, sattuu itse olemaan innokas karting-harrastaja!

Perheen kesken saattaa yhteinen toiminta olla arvokkaampaa kuin TV:n katsominen yhdessä (vaikkakin hyvän elokuvan katsominen yhdessä on yksi tapa viettää aikaa yhdessä). Yhdessä leipominen on luovaa toimintaa ja se antaa tuloksia, joita useimmat arvostavat. Tarkoitus (toisin kuin kartingissa tai jopa leipomista käsittelevissä TV-ohjelmissa) ei ole valita voittajaa. Sen vuoksi se parantaa yhteenkuuluvuutta, niin pienissä kuin suurissakin yhteyksissä.

En halua vähätellä niitä valtavia haasteita, joita valtiomiehet kohtaavat. En myöskään ehdottaa mitään ”quick-fix”-ratkaisua heidän yhteistyölleen. Mutta ehkä maailmanalaajuiset suhteet kuitenkin voisivat paremmin, jos johtajat joskus kokoontuisivat tekemään yhteenkuuluvuuden tunnetta edistäviä suurtekoja – keittiössä!

Piparkakkuleivontaa Obaman, Merkelin ja Putinin kanssa

Kokous, joka edistää maailmanrauhaa?

 

 

 

 

 

 

0 kommentit

Kukaan ei ole kommentoida tätä viestiä vielä. Ole ensimmäinen lähetä kommentti!

     

Tuottaja:  Wikinggruppen