Dreaming of a White Christmas?

Kuulutko heihin, jotka unelmoivat, suunnittelevat ja ajattelevat, kuinka mahtavaa kaikki tulee olemaan?

Täydellinen joulu, joka on kaikin tavoin aivan ihana. Sopivan paljon puuterilunta, joka tekee kaikesta hohtavan kaunista ja uutta. Jouluruokaa, joka maistuu suloisen hyvältä ja valmistuu stressittä hyvissä ajoin. Kauniisti paketoituja lahjoja, joiden sisältö ilahduttaa niin antajaa kuin vastaanottajaakin. Vain jotta sitten voit palata todellisuuteen ja ymmärtää, ettei se oikeastaan vastaakaan unelmien säihkyvää hohdetta...

Ehkäpä siitä syystä, että tiettyjen pakettien sisällöt ovat hätäratkaisuja. Lahjoja, jotka on ostettu enemmän tai vähemmän tähtitieteellisin summin koska ”niin kuuluu olla”. Hätäratkaisut voivat onnistua, mutta voi myös käydä niin että lahjansaaja olisi halunnutkin auttaa jotakuta köyhää lahjan vastaanottamisen sijaan. Olemme sekä perheenä että yrityksenä valinneet usein tehdä ostoksia tässä webaid-verkkokaupassa, josta voi ostaa niin lehmiä, possuja, lampaita kuin kanojakin tai vaikka sairaalahoitoa muissa maissa sen tarpeessa oleville. Tämä tuntuu paljon merkityksellisemmältä kuin monet muut lahjat!

Takaisin siihen ”täydelliseen” joulunviettoon… Joulua saatetaan joutua viettämään henkilöiden kanssa, joita muuten haluaisi välttää, mutta mikä ei kuitenkaan onnistu, sillä he kuuluvat sukuun. Useissa perheissä jotkut juovat itsensä enemmän kuin iloisiksi. Olipa se sitten Kalle-serkku tai Maija-täti, niin se ei ole mukavaa.

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän keskittymiseni jouluna on siirtynyt siihen, että lapsillamme on hyvä olla. Hehän kokevat edelleen sen henkeäsalpaavan ilon ja jännityksen vatsassaan nähdessään joulukuusen ja joululahjat sekä nauttiessaan jouluruoasta aivan rajattomasti. Minun kohdallani on pitkä aika siitä, kun sain tuntea aivan fantastisia tunteita joulun aikaan. Mutta se ei haittaa – ilahdun todetessani, että lapsilla on kaikki hyvin. Yksi tapa antaa lapsille ihana joulu on pitää huolta siitä, että talossa on rauhaisaa. Jouluna on aivan turha kaivaa esille vanhoja kärhämiä, eikä myöskään Antti-enon tarvitse antaa humaltua riitaisaksi. Itse asiassa jouluna ei tarvitse juoda lainkaan – toiset huomioonottaen. Vuodesta löytyy useita muita päiviä, jolloin humaltumista haluava voi toteuttaa sen. Useille ei nimittäin riitä se, että juodaan ihan vähän, vaan kun ollaan aloitettu, niin myös jatketaan.

Jos tietää, että itse tai joku juhlatovereista omaa sen heikkouden, on ainut suora neuvoni: poista alkoholi ruokalistalta. Kaikilla lapsilla on oikeus raittiiseen jouluun!
 

 

Piparkakkumuottisetti Valkoinen Joulu

Tämän piparimuottisetin otimme esille IOGT:n pari vuotta sitten tekemän työn hyväksi.  He työskentelivät tarjotakseen paremman joulun lapsille niissä perheissä, joissa on joko alkoholin väärinkäyttöä tai riskikäyttäjiä.

Alla barn har rätt till en vit jul

0 kommentit

Kukaan ei ole kommentoida tätä viestiä vielä. Ole ensimmäinen lähetä kommentti!

     

Tuottaja:  Wikinggruppen