Joulumakeisia marsipaanista

No niin, ja nyt on sitten jo joulukuu, ja joululeivonta ja jouluvalmistelut ovat vauhdissa, sekä kotona että muissa yhteyksissä. Haluaisin käyttää tilaisuutta hyväkseni ja antaa vinkkejä yksinkertaisesta, mutta koristeellisesta joulukarkista, joka on paikallaan riippumatta siitä, haluatko touhuta keittiössä yksin vai yhdessä innokkaiden pikkuapulaisten kanssa.

Joulumakeisia marsipaanista

Tarvitset:

marsipaania (mielellään eri värejä) tai mantelimassaa

suklaata (tummaa, vaaleaa tai valkoista)

mahdollisesti kookosta, hienoja nonparelleja tai jotain muuta koristetta

piparimuotteja

 

Tee näin:

Kauli tai painele marsipaani tai mantelimassa tasaiseksi levyksi, noin 1/2-1 cm paksuksi. Ota siitä pienellä piparkakkumuotilla kuvioita. Muotit, jotka ovat halkaisijaltaan alle 5 cm, sopivat parhaiten.

Kasta sitten marsipaanikuviot sulatettuun suklaaseen ja laita ne leivinpaperille kuivumaan. Jos haluat, voit ripotella kookoshiutaleita tai nonparelleja päälle. Marsipaaniukolle voit laittaa ”suklaahousut” jalkaan ja nallen voit kastaa kokonaan, jolloin saat sen oikean suklaanruskean värin. Lumihiutaleen voit kastaa sulatettuun, valkoiseen suklaaseen ja kääntää sen jälkeen kookoksessa. Tai sirotella vähän hopeanonparelleja sen päälle. 

Suklaan voit sulattaa vesihauteessa tai mikrossa. Minä teen yleensä näin: Hakkaan suklaan hienoksi, sulatan puolet siitä varovasti ja lisään siihen toisen puolen ja sekoitan, kunnes kaikki on sulanut. Jos suklaa on liian paksua, sitä voi lämmittää hiukan (esimerkiksi pari sekuntia mikrossa, ei enempää) ennen kuin alkaa kastaa marsipaanikuvioita siinä.

Jos taas haluat olla oikein tarkka saadaksesi kauniin tuloksen, voit temperoida suklaan, kuten ammattilaiset tekevät. Mutta se ei ole ihan yksinkertaista. Jos haluat kokeilla, niin löydät hyvät ohjeet tästä.  Mutta, jos et aio antaa makeisia hienona lahjana, etkä testata omaa ja mahdollisten pienten apulaistesi kärsivällisyyttä, voit hyvin sulattaa suklaan ”kuten tavallisesti”.

 

Yksinkertaista ja herkullista joulukarkkia, jonka valmistamisessa kaikki voivat olla mukana!

 

Tässä on näyte joulukarkista, jonka 6-vuotiaamme ja 8-vuotiaamme ovat tehneet äidin hieman auttaessa:

 

 

0 kommentit

Kukaan ei ole kommentoida tätä viestiä vielä. Ole ensimmäinen lähetä kommentti!

     

Tuottaja:  Wikinggruppen