Mutakakku hauskalla kuviolla – käytä apunasi piparkakkumuotteja!

Mutakakku on nykyaikainen ruotsalainen klassikko. Luulen, että resepti on saanut alkunsa amerikkalaisista brownieista. Reseptit ovat keskenään hyvin samanlaisia, molemmat ovat helppoja leipoa sekä niistä tulee erittäin suklaisia ja herkullisia!

Oli miten oli, mutakakku on meidän perheemme suosikki. Syitä tähän on useita:

Mutakakku on helppo leipoa – myös 7-vuotiaat lapset selviytyvät siitä (lähes) ilman apua! Ja miten ylpeitä he sitten ovatkaan leivottuaan jotain niin hyvää aivan itse!

Mutakakun leipomisessa juuri mikään ei voi mennä pieleen. Pahinta, mitä voi tapahtua, on liian kuiva lopputulos, mutta ainakin meidän kotonamme myös liian kuivat mutakakut katoavat nopeasti parempiin suihin!

Tämä on todella nopea tapa saada aikaiseksi kotitekoista, joka myös maistuu ihanalle.

Sain mutakakkureseptini hyvältä ystävältäni vuosia sitten, eikä minulla ole ollut sen jälkeen aihetta etsiä mitään muuta reseptiä – tämä on yksinkertaisesti tosi herkullista! Vaikka, kuten tavallista, en voi olla tekemättä pieniä muutoksia (parannuksia, jos saan itse sanoa... =) ) reseptiin. Tässäpä oma versioni mutakakusta:          

Huippuherkullinen mutakakku

2 munaa

2 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoa

4 rkl kaakaota

1 dl öljyä

1 maustemitta suolaa

Sekoita munat ja sokeri kulhossa (älä vispaa!) Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää ne munaseokseen vuorotellen öljyn kanssa. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan ja paista noin 15 minuutin ajan 180 asteessa. Kakun tulee olla vielä pehmeä sisältä, kun otat sen uunista.

Alkuperäisessä reseptissä on enemmän sokeria (3 dl, eikä 2 dl) sekä öljyn sijasta sulatettua margariinia. Olen vähentänyt sokerimäärää asteittain tässä reseptissä ja nykyisin käytämme siinä usein alle 2 dl sokeria. Tästä huolimatta kakku on kaikkien mielestä tosi herkullista! Öljyllä on useita etuja sulatettuun margariiniin verrattuna. Ensinnäkin öljy on yksinkertaisempaa – rasvaa ei tarvitse sulattaa, vaan se kaadetaan suoraan öljypullosta. Lisäksi öljy on voita terveellisempää ja ehdottomasti terveellisempää kuin margariini (myös nestemäinen margariini), joka on keinotekoista rasvaa. Viimeisenä, mutta ei vähäisimpänä, öljy on maidotonta, joten mikäli lapsilla on vieraina kavereita, joilla on laktoosi-intoleranssi, myös he voivat nauttia tästä kakusta!

Koska olemme suuri perhe, jonka jokainen jäsen pitää makeasta, leivon aina kolminkertaisen annoksen ja kaadan sen kahteen vuokaan. Ajassa ei ole juuri mitään eroa – kaikki aineksethan täytyy joka tapauksessa ottaa esille ja mitata. Lisäksi kakut voidaan paistaa uunissa samaan aikaan – ja näin jää kakkua vielä seuraavaksikin päiväksi. Näin niistä tulee tosin hieman korkeammat kuin klassisista mutakakuista, mutta siitä ei ole vielä kukaan valittanut. =)

Tässä eräänä päivänä neljätoistavuotias tyttäreni ja hänen paras kaverinsa olivat leipomistuulella. Tuloksena oli kaksi herkullista mutakakkua! Saadakseen kakuista hieman hauskempia he tekivät sabluunat ja sihtasivat tomusokeria kakkujen päälle.  

Tytöt piirsivät sabluunat leivinpaperille piparimuottien avulla. Sitten he leikkasivat kuviot irti paperista ja asettivat ne valmiiksi paistettujen kakkujen päälle, minkä jälkeen sihtasivat tomusokeria kakkujen pinnoille. Tämän jälkeen he poistivat sabluunat varoen. Se oli hiukan hankalaa tehdä pilaamatta kuvioita, mutta pienen siveltimen avulla he korjasivat pikkuvirheet ja lopputulos oli oikein hieno.

 

Ylemmän kuvan neljä muottiaihetta löytyvät kategoriasta piparkakkumuotit - eksoottiset eläimet, ja kauniin sydämet löytyvät kategoriasta piparkakkumuotit - sydämet ja tähdet.

kladdkaka med hjärtan

 

0 kommentit

Kukaan ei ole kommentoida tätä viestiä vielä. Ole ensimmäinen lähetä kommentti!

Tuottaja:  Wikinggruppen
Selaa luokkia
Asiakkaan alue