Hauskat piparit arpakuution muodossa!

Tässä tulee resepti tosi herkullisista pipareista, joita voidaan leipoa piparimuottien avulla. Minusta on hauskaa, kun voidaan tehdä monia erilaisia aiheita samasta taikinasta. Ajoneuvomuottien avulla voidaan leipoa oikea liikenneruuhka, eläinmuoteilla taas maatila tai vaikkapa kokonainen eläintarha!

Tällä kertaa teimme suurimman osan pipareista yksinkertaisella, neliönmallisella piparkakkumuotilla ja painoimme niihin suklaanappeja valkosuklaasta niin, että piparit näyttivät arpakuution sivuilta.

Resepti on peräisin ihanasta pienestä leivontakirjasta nimeltään ”1 deg 100  kakor” (1 taikina, 100 piparia). Taikinassa on kookoshiutaleita, jotka sopivat oikein mainiosti yhteen suklaan kanssa.

 

Arpakuutiopiparit kaakaolla ja kookoksella   

225 g huoneenlämpöistä voita

1,75 dl sokeria

1 kevyesti vatkattu munankeltuainen

2 tl vaniljasokeria

6 dl vehnäjauhoa

1/2 dl kaakaota

1/2 dl kookoshiutaleita

suolaa

valkosuklaanappeja tai vastaavia

Sekoita voi ja sokeri kulhossa ja hämmennä puukauhalla. Lisää munankeltuainen seokseen. Siivilöi jauhot, vaniljasokeri, kaakao sekä ripaus suolaa. Lisää kookos ja sekoita hyvin. Jaa taikina kahteen osaan, kääri molemmat osat muovikelmuihin ja anna niiden seistä jääkaapissa 30-60 minuuttia.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita leivinpaperit kahdelle pellille.

Avaa taikina kääreestä ja kauli se kahden leivinpaperin välissä. Ota piparit neliskulmaisella muotilla, joka on noin 5 cm pituinen joka sivulta. Laita piparit peltien päälle.  Paina niihin varovasti valkosuklaanappeja niin, että piparit näyttävät arpakuution sivuilta.

Paista 10-15 minuuttia. Anna pipareiden jäähtyä pelleillä 5-10 minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle, jossa ne saavat jäähtyä kokonaan.

Suklaiset arpakuutiopiparit kookoksella

En ollut mukana leipomassa viimeistä taikinapalaa, vaan siitä huolehti ihana tyttäreni. Hän keksikin kaikkea mahdollista hauskaa: veturi ja autoja (suklaanapit renkaina), hymiöitä, ym. Käsipipari suklaakynsineen veti todella suupieleni ylöspäin! =) Tässä muutamia näytteitä, jotka ehdin valokuvata ennen kuin ne katosivat parempiin suihin...

 

Ruskeat piparit, joissa valkosuklaanappeja

 

Ps. Alkuperäinen resepti on nimeltään dominopiparit ja sen mukaan taikinasta leivotaan suorakaiteen muotoisia pipareita, jotka näyttävät dominopalikoilta. Myöskin todella upea idea!

0 kommentit

Kukaan ei ole kommentoida tätä viestiä vielä. Ole ensimmäinen lähetä kommentti!

     

Tuottaja:  Wikinggruppen