Ota oppia, Valentino!

Ystävänpäivä on 14. helmikuuta. Olisi tietysti helppoa kirjoittaa eri mallisista ja kokoisista sydänmuoteista, joita voidaan käyttää luomaan juurikin se ainutlaatuisen kekseliäs ja maukas leivos, joka lämmittää haaleimmankin sydämen roihuun. Mutta en tee niin, vaan sen sijaan haluan tunnustaa, että tunnen itseni hieman kömpelöksi tällaisten romanttisten ylettömyyksien alla, ja haluaisin oikeastaan pyytää Valentinoa suksimaan kuuseen.

Kerran huomautin siskolleni, että ystävänpäivä on markkinointikikka, jota tungetaan meidän kasvoillemme vain yhdestä syystä; vain ja ainoastaan liikevoitto on sen takana, että kulttuurimme imee itseensä kansainvälisiä vaikutuksia. Juurikin tämä sisko (minulla on kolme), jolle esitin mielipiteeni, on asunut Englannissa 15 vuoden ajan ja hänestä todella huomaa aika ajoin, kuinka kulttuuri on vaikuttanut häneen. Hän ei argumentoinut minua vastaan, vaan vastasi ainoastaan yhdellä murskaavalla sanalla – tylsimys!

Mieti, että miten yksi kahdeksankirjaiminen sana voikaan tuntua niin nirhaavalta. Ei sillä, etten voisi elää sen kanssa, että siskoni pitää minua kuivana. Mutta minun epäilykseni, ainakin mitä tulee 14. helmikuuta ajankohtaan, on että vaimoni on siskoni kanssa samaa mieltä. Kerran tapahtui nimittäin niin, että yksi pojistamme (meillä on kolme) aikoi tarjota eräälle tytölle illallisen huoneessaan. (Merkillinen paikka syömiseen, mutta tämä voidaan todeta tapahtuneeksi). Ennen kuin tyttönen saapui, vaimoni käveli poikamme huoneen ohitse. Sen jälkeen hän huomautti minulle asiallisesti, että poikaamme verrattuna en ymmärrä romantiikasta yhtään mitään. Pojan huone oli täynnä lämpökynttilöitä ja kukkia. Tämän huomioon ottaen Valentinon ei ehkä tarvitse suksia kuuseen, vaan ottaa oppia. Ja niin minunkin tulee tehdä. Tai ehkä mieluummin ostaa kukkia, sytyttää kynttilöitä ja mahdollisesti leipoa hieman sydäntälämmittäviä pikkuleipiä

 

Kotikutoinen sydänpikkuleipä

Suloisenmakea tuplasydän

 

0 kommentit

Kukaan ei ole kommentoida tätä viestiä vielä. Ole ensimmäinen lähetä kommentti!

     

Tuottaja:  Wikinggruppen