Charmikas piparkakkutalo kokeneelle leipurille

Kulmapiparkakkutalon malli

 

Tämä charmikas piparkakkutalo ei ole helppo valinta ensimmäiseksi piparkakkutaloksi, mutta kokeneelle taloleipurille tämä on hauska vaihtoehto. Talon kulma voi asettaa hieman haastetta rakentamiseen. Toisaalta tämä on piparkakkutalo, joten ei ole vaarallista, jos jonnekin jääkin aukko tai jokin osa asettuu vinoon. Pienet aukot on sitä paitsi helppo muurata piiloon laittamalla niihin enemmän sokerikuorrutetta, jotta lumi ei pääse tupruttamaan sisälle tupaan. ;)

Lisäksi olemme vakaasti sitä mieltä, että piparkakkutalo on charmikas ja hieno kaikkina mahdollisina malleina ja versioina, olipa se sitten itse leipurimestarin tai vasta-alkajan rakentama. Riippumatta siitä, rakennatko piparkakkutaikinasta oikeasti olemassa olevia rakennuksia, kuten Taj Mahal tai Pyhän Vasilin katedraali, vaiko mielikuvituksellisen satulinnan, koirankopin tai linnunpöntön, piparkakkutalon rakentaminen on aina hauskaa! Ja sehän juuri onkin pääasia. On vain mukava bonus, jos valmiista talosta tulee myös kaunis joulukoriste! Mikäli talo vielä syödään, kun on tullut aika korjata se pois, silloin siitä saatu hyöty on todella suuri!

Vinkki:

Mikäli sinulla on mallina jokin kulman muotoinen apuväline, se helpottaa aikaansaamaan taloon suorat kulmat. Tähän tarkoitukseen toimii esimerkiksi paperin kulma tai jokin muu vastaava.

Asennus:

Mikäli käytät "laastina" sokerikuorrutetta:

Aloita mielellään kokoamalla ensin molemmat talon puolikkaat yksitellen. Muuraa ne sitten yhteen toisiinsa, ennen kuin asennat katon ja savupiipun paikoilleen.

Mikäli käytät "laastina" sulatettua sokeria:

Aloita toisesta päädystä, johon lähdet yhdistämään sivuseiniä. Lopeta toiseen päätyyn, ennen kuin laitat katon paikalleen ja asennat savupiipun.

Lisää mielellään talon ulkopuolelle piparkakkuhahmoja, kuten muori ja ukko. Pihalla voi myös olla parkissa moottorikelkka tai piparkakkuauto, kuten esimerkiksi kuplavolkkari tai Volvo Amazon, tai vaikkapa asuntovaunu! Täältä löydät erilaiset ajoneuvojen malliset piparkakkumuotit.

Valmiin piparkakkutalon mitat (noin): korkeus 12 cm, pituus 20 cm ja leveys 20 cm

 

Lataa malli tästä:

Kulmapiparkakkutalon malli 

Tuottaja:  Wikinggruppen
Selaa luokkia
Asiakkaan alue