Uunin lämpötila:
175 astetta (kiertoilmauuni)
200 astetta (tavallinen uuni)
Ainekset:
200 g voita
3 dl raakasokeria
2 kananmunaa
1 1/2 tl jauhettua kardemummaa
1 tl ammoniumbikarbonaattia
6 dl vehnäjauhoja
Vatkaa voi ja raakasokeri kuohkeaksi seokseksi. Lisää kananmuna. Sekoita jauhettu kardemumma ja ammoniumbikarbonaatti kolmasosaan jauhoja. Sekoita jauhoseos munaseoksen joukkoon ja lisää loput jauhoista. Työstä taikinaksi ja anna seistä kylmässä pari tuntia, mieluiten yön yli. Kauli taikina jauhotetulla leivinlaudalla tai suoraan uunipellillä ja tee muotilla toivotunmallisia keksejä. Paista uunin keskitasolla n. 10 minuutin ajan. Ylhäällä näet kardemummakeksejä, jotka donsöläinen Anna Fhager on leiponut omenamuotillamme.