Murotaikina keksit

Klassisia pikkuleipiä, joita on helppo muunnella

 


Uunin lämpötila: 175 astetta

 

Ainekset:

4 1/2 – 5 dl vehnäjauhoja

3/4 dl sokeria

200 g voita

1 munankeltuainen tai 1 kananmuna

Mahdollisesti aromia, esim.

vaniljasokeria

murotaikina keksit

 

Vatkaa sokeri ja voi kuohkeaksi seokseksi, mieluiten sähkövatkaimella. (Vatkaaminen onnistuu helpommin, jos voi on hieman lämmintä.) Lisää suurin osa jauhoista (loput säästetään leivontaa varten), kananmuna/munankeltuainen ja mahdollinen aromi, työstä nopeasti taikinaksi. Taikinaa ei saa vaivata pitkään, sillä liiallinen vaivaaminen tekee siitä sitkeää ja kekseistä ei tule mureita.

Anna valmiin taikinan seistä viileässä , mieluiten jääkaapissa. Muutama tunti riittää, mutta ei haittaa, vaikka taikina seisoo pidempäänkin. Viileää taikinaa on helpompi työstää. 

Kauli taikina kevyesti jauhotetulla leivinlaudalla tai suoraan leivinpaperin/uunipellin päällä. Tee taikinasta keksejä piparkakkumuoteilla. Dippaa muotit mielellään jauhoihin, niin taikina ei tartu niihin.

Paista 175-asteisessa uunissa n. 10 minuutin ajan.

 

 

Taikinan voi valmistaa myös „klassisella“ tavalla: Laita reilut puolet jauhoista keoksi leivinlaudalle. (Loput jauhot työstetään taikinaan myöhemmin tai käytetään leivonnassa.) Lisää sokeri ja mahdollinen aromi. Pilko tai leikkaa rasva pienemmiksi paloiksi. Lisää myös kananmuna/munankeltuainen. 

Murenna voi jauhoihin sormenpäillä. Työstä ainekset nopeasti taikinaksi.

 

Tuottaja:  Wikinggruppen
Selaa luokkia
Asiakkaan alue