Namit suklaakeksit

Tosi hyviä suklaakeksejä, jotka on helppo leipoa!

 

Ainekset: 

 200 g voita tai margariinia

2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

5 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaota (mielellään tummaa)

1 kananmuna

voiteluun: 1 kevyesti vatkattu valkuainen

koristeluun: mantelirouhetta

pepparkaksbak

 

Vatkaa voi, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi seokseksi, mieluiten sähkövatkaimella. Lisää kaakaon kanssa yhdistetyt vehnäjauhot ja lopuksi kananmuna. Sekoita kaikki yhteen taikinaksi. (Mikäli taikina on edelleen hieman murenevaa ja hajoaa helposti paloiksi, voit lisätä yhden tai pari ruokalusikallista kylmää vettä.) Laita taikina kylmään mieluiten yön yli, jotta sitä on helpompi työstää.

Kauli taikina, mieluiten vähän kerrallaan, n. 3-4 mm paksuiseksi levyksi. Tee taikinasta keksejä haluamillasi muoteilla. Kerää jäljelle jäänyt taikina yhteen, kauli uudelleen ja tee lisää keksejä muoteilla. Nostele keksit leivinpaperilla vuoratulle tai voidellulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 5 minuutin ajan.

Halutessasi voit voidella keksit munanvalkuaisella ja ripotella hieman mantelia päälle ennen paistamista. Näin kekseistä tulee vielä herkullisempia, mutta ne ovat tosihyviä ilman manteliakin!

 

---

 

Näin leivotaan suklaakeksit sekä mantelilla että ilman. Valitettavasti herkullista makua ei voi nähdä...

 

Ihanaa musiikkia makunystyröille!

Minikeksit – melkein kuin makeisia!

Maailman herkullisimmat kissat?

 

Tuottaja:  Wikinggruppen
Selaa luokkia
Asiakkaan alue