Sokeripäällysteiset murotaikinakeksit

Murotaikinakeksejä, joissa värillinen sokeripäällyste – hauskoja lastenjuhliin!


Leipominen vie hieman aikaa, mutta ei ole vaikeaa.

 

Ainekset: 

4 1/2 – 5 dl vehnäjauhoja

3/4 dl sokeria

200 g voita

1 munankeltuainen tai 1 kananmuna

Päällysteeseen:

Kidesokeria 1-2 dl

haluamasi väristä karamelliväriä

tai:

sokeria ja kanelia

tai:

sokeria ja kaakaota

 

Sokeripäällysteiset murotaikinakeksit

 

Vatkaa sokeri ja voi kuohkeaksi seokseksi, mieluiten sähkövatkaimella. (Vatkaaminen onnistuu helpommin, jos voi on hieman lämmintä.) Lisää suurin osa jauhoista (loput säästetään leivontaa varten), kananmuna/munankeltuainen ja mahdollinen aromi, työstä nopeasti taikinaksi. Taikinaa ei saa vaivata pitkään, sillä liiallinen vaivaaminen tekee siitä sitkeää ja kekseistä ei tule mureita.

Anna valmiin taikinan seistä viileässä , mieluiten jääkaapissa. Muutama tunti riittää, mutta ei haittaa, vaikka taikina seisoo pidempäänkin. Viileää taikinaa on helpompi työstää.  

Kauli taikina kevyesti jauhotetulla leivinlaudalla ja tee taikinasta keksejä keksi-/piparkakkumuoteilla. Dippaa muotit mielellään jauhoihin, niin taikina ei tartu niihin. Voitele kukin keksi kevyesti vedellä kummaltakin puolelta ja pyöräytä värjätyssä kidesokerissa. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 175-asteisessa uunissa n. 10 minuutin ajan.

Kidesokerin värjäät helposti itse kaatamalla n. 1-2 dl sokeria lautaselle, lisäämällä tipan tai pari haluamasi väristä karamelliväriä ja sekoittamalla kunnolla haarukalla. 

Kekseistä tulee sokeripäällysteen myötä varsin makeita, mitä lapset rakastavat, vaikka se ei olekaan erityisen terveellistä. Mikäli haluat hieman aikuisemman makuisia tai terveellisempiä keksejä, voit pienentää sokerin määrää. Voit myös sekoittaa sokeriin esim. kanelia tai kaakaota karamellivärin sijasta.

Makeita murotaikinasydämiä
Makeita murotaikinasydämiä

murotaikinakeksit
Voit myös pyöräyttää keksit kanelissa ja sokerissa tai kaakaossa ja sokerissa

murotaikinakeksit
Pieni keksi rapujuhliin?

 

Tuottaja:  Wikinggruppen
Selaa luokkia
Asiakkaan alue