Rapsakka jää, termos ja muita rapeita

Pitkänmatkan luistimet olivat varmasti olleet maailman kirjoilla jo sata vuotta, ennen kuin minä löysin ne. Laakealla jäällä liukuminen on mahtava kokemus kuten myös narskunta luistinten rikkoessa rapsakan jään. Niin myöskin näkymät sekä jäälle ominaiset, hurmaavat äänet.

Jollei omista pitkänmatkan luistimia, myös tavalliset jääkiekkoluistimet käyvät hyvin. Kuva on Lerumista Aspen-järveltä, jolla rastapäinen nuorukainen luisteli juurikin sellaisilla. Jääprinsessojen valkoiset luistimet etuosan piikeillä toimivat tässä todennäköisesti yhtä hyvin.

Yksi pitkänmatkan luistimien etu on, että jalat eivät väsy niissä niin helposti ja että niillä voi helposti, ilman suurempia ponnistuksia, edetä melko nopeasti ja varmasti. Jos luistimia ei ole kokeillut aiemmin, yllättyy varmasti siitä, kuinka helppoa niillä on luistella. Kannattaa luonnollisesti aina tarkastaa jään kunto ja käyttää turvavälineitä. Jäänastat ovat ehdottomat!

Mielestäni useimmissa luontoelämyksissä kuntoilun ja kahvittelun yhdistelmä on vaivan väärti. (Tietyissä muissa luontoelämyksissä, kuten lintubongauksessa, ravinnon nauttiminen on mielestäni itse elämyksen pointti).

Päivä jäällä vaatii termoksellisen lämmintä juomaa. Mielellään lämmintä kaakaota ja kunnon voileipiä, jos minulta kysytään. Kotona kuorittu appelsiini käy myös hyvin. Siihen vielä kahvia ja hillopikkuleipiä, niin päivä on purkissa!  

 

pitkänmatkan luistimia

0 kommentit

Kukaan ei ole kommentoida tätä viestiä vielä. Ole ensimmäinen lähetä kommentti!

     

Tuottaja:  Wikinggruppen