Kotitekoiset kaksiväriset pikkuleivät

Jos olet joskus leiponut shakkiruutuja, niin tiedät kuinka herkullisia pikkuleipiä ne ovat! Nämä pikkuleivät leivotaan murotaikinasta kahdella värillä, jotka yhdistetään toisiinsa. Tulos on sekä vaikuttava että hauska! Olen pitkään suunnitellut kokeilla leipoa shakkiruututaikinaa kaksinkertaisilla piparimuoteilla, ja nyt olen vihdoinkin saanut sen aikaiseksi! Perusresepti on peräisin suosikkileivontakirjastani ”Sju sorters kakor” (Seitsemän sortin pikkuleivät), mutta olen lisännyt alkuperäiseen ohjeeseen yhden munankeltuaisen, sillä näin taikinasta tulee helpommin kaulittava.

Tarvitset:

200 g voita

1 dl sokeria

4 1/2 dl vehnäjauhoa

1 munankeltuainen

makuaineet:

2 rkl kaakaota

2 tl vaniljasokeria

Uunin lämpötila: 175 astetta

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munankeltuainen ja sekoita. Kaada sekaan jauhot ja sekoita nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa turhaan. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Lisää ja sekoita kaakao toiseen ja vaniljasokeri toiseen taikinan osaan. Seuraavaksi anna taikinoiden levätä kylmässä vähintään 30 minuuttia. Tämän jälkeen ota taikinat hetkeksi huoneenlämpöön, jotta ne pehmenevät hieman. Kauli sitten osa molemmista taikinoista hieman jauhotetulle leivinpöydälle. Noin 3 mm on sopiva paksuus, sillä jos taikina on liian ohut, seuraava vaihe on vaikea tehdä. Muista lisäksi pitää nämä kaksi taikinan osaa erossa toisistaan leivinpöydällä ja varmista, että kaulin on puhdas ennen kuin alat kaulia toisen väristä taikinaa. Tämä siitä syystä, etteivät vastakkaisen väriset muruset pääse sekoittumaan toisen väriseen taikinaan.

Ota pikkuleivät taikinasta kaksinkertaisilla piparkakkumuoteilla. Paina sekä vaaleita että tummia pikkuleipiä samalla muotilla ja laita pikkuleivät sitten pellille, leivinpaperin päälle. Poimi varoen pikkuleivistä keskiosat ja vaihda ne samanmuotoisten, vastakkaisen väristen pikkuleipien keskiosien kanssa.

Paista noin 8-10 minuuttia tai kunnes vaaleat pikkuleivät ovat saaneet hiukan väriä pintaansa.

Piparkakkumuoteilla leivottuja pikkuleipiä

Näin upeita pikkuleivistä tuli! Näitä ei ole vaikea leipoa ja se käy nopeammin kuin ehkä luulisi. Minä ainakin yllätyin iloisesti siitä, kuinka helposti kaikki lopulta kävi!

Kotitekoiset kaksiväriset pikkuleivät

Pikkuleipiä leipoessani käytin apuna näitä kaksinkertaisia piparkakkumuotteja:

Tuplamuotit

Voit myös leipoa pikkuleivät kaksinkertaisina. Niistä tulee hieman kuin Ballerina-keksit, joskin tietysti kotona leivottuja. Resepti tulee pian ja tulet löytämään sen myös reseptisivultamme.

0 kommentit

Kukaan ei ole kommentoida tätä viestiä vielä. Ole ensimmäinen lähetä kommentti!

     

Tuottaja:  Wikinggruppen